Monas blogg Aareavaara

Monas blogg Aareavaara

Batongflickan

Välkommen till min blogg! Bloggen startade jag 2008 när jag ansåg mig bli orättvist behandlad av maktens män, och den har varit min rättskipande vän. Den lever kvar än, när historian går igen, och här leker jag ibland häxa med mina filosofiskt analytiska tankar, och ibland skriver jag bara osminkad dagbok. Tyvärr kan du inte kommentera.

Ässet i valet - bråket?

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Mon, February 26, 2018 18:15:00

Så länge båda falangerna håller sig inom S-partiet, gynnar de lokala bråken som i Pajala och Boden den regionala och centrala valrörelsen - eftersom båda sidorna i bråket gör allt för att öka sin sidas röstetal på möten, så värvas nya medlemmar, och därmed också S-röster totalt.

Ganska smart av Löven & Co! Att slå ut de mindre S-kommunerna här i norr genom att låta dem bråka inbördes utan partiets domarskap, med resultatet att kraften går neråt i skitsaker, i stället för att påverka partiets valrörelse med glesbygdsfrågor regionalt och glesa norrbottensfrågor centralt? Samtidigt som splittringens maktkamp här, ger än fler röster där! De som bråkar, ger järnet, och förlorar jobben...

Hm, det skulle vara kul att komma åt att analysera den andra sidan, men jag tror nog inte att jag är välkommen med mitt efternamn - i och med att min pappa är farbror till vårt vänsterpartistiska kommunalråd Anna här i Pajala.Fast vem vet, idag verkar det vara värvningskampanjer som gäller, i stället som på "min tid", när S var rädd att ta in nya medlemmar, och synade oss nya noga innan kortet skrevs ut.