Monas blogg Aareavaara

Monas blogg Aareavaara

Batongflickan

Välkommen till min blogg! Bloggen startade jag 2008 när jag ansåg mig bli orättvist behandlad av maktens män, och den har varit min rättskipande vän. Den lever kvar än, när historian går igen, och här leker jag ibland häxa med mina filosofiskt analytiska tankar, och ibland skriver jag bara osminkad dagbok. Tyvärr kan du inte kommentera.

En ny Kalla

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Sat, February 10, 2018 09:17:30

Det var inte bara kroppen som såg annorlunda ut, utan även blicken och ryggmärgsrörelserna, på vår OS-guldmealjör Kalla - som nyss och enkelt vann över Norge och Finland.

Finland såg stel ut i kroppen, som en sten, mer än en masserad kvinnokropp, och Norges lungor såg ovanligt stela ut, eller såg jag fel när jag tycker att Björgen inte fick till sin "andra anding" riktigt? Kanske hennes astma hade behövt mer spray?

Hur som helst, det måste ha varit en skön känsla för Kallas mor och far där på läktaren, att få se sin dotter susa fram så stark. Kalla som efter målgången log äkta varmt och sportsligt, och hoppade enkelt utan mjölsyra, som en gummiboll inför media.

Kul och grattis till henne och Sverige!

Här i Tornedalen kan vi se OS-sändningarna i finska 2:an, och trots att jag kan finska, så väljer jag att skruva ner volymen och lyssna på svensk P4 radio till bilden - vilket passande nog gör att man har lättare att följa med det man ser, för radions kommentatorer ligger ett par sekunder före TV.