Monas blogg Aareavaara

Monas blogg Aareavaara

Batongflickan

Välkommen till min blogg! Bloggen startade jag 2008 när jag ansåg mig bli orättvist behandlad av maktens män, och den har varit min rättskipande vän. Den lever kvar än, och här leker jag ibland häxa med mina filosofiskt analytiska tankar, och ibland skriver jag bara osminkad dagbok. Tyvärr kan du inte kommentera.

1 december kl 13.30 - spöregn!

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Sat, December 01, 2018 15:32:33

När man är arg är det bra att fara ut och såga, t ex "pikku klossia", där man får upp ett tempo, skär efter skär, tills alla stammar är eliminerade i småbitar!

Men, idag fick förkylda jag vara nöjd lite tidigare än jag tänkt mig... för det började spöregna! Hm, och det ska vara 1:advent på gång...

Ja, ja, nu lite eld i spisen så att man blir torr och varm, en kopp kaffe med lite testosteronmusik, så att man inte går och blir slö - utan får njuta av en skön Helg!


https://www.youtube.com/watch?v=W8OWB9k_Cxw&list=RDW8OWB9k_Cxw&start_radio=1#t=0
Underintelligentsamhälle?

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Sat, December 01, 2018 09:54:57

Hm, människor föds med en intelligens som har potential, men det känns som att barnen i stället för att utvecklas till starka individer, i alla fall i vissa grupper, i stället ska "dödas" till en jämn smet viddernas "boskap", som en ny "cowboy-elit" från saloonerna ska kunna härska över? Eller, vad är det jag känner, egentligen...

Hm, hm, blunda, trumma, blunda trumma, blundatrumma, blundatrummablundatrumma, blundatrummablundatrummablundatrummablundatrumma....

Ja, att min bild av de fina cowboyerna Zeb och Luke,


har kladdats av det här monstret...


Usch!

Så här ser det ut

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Sun, November 25, 2018 08:39:15

Igår jagade jag älg, sista dagen nu, och inte ett spår. Började fundera om gruvan har installerat en "älgskrämma" för att de inte ska gå in i bassängen och drunkna i grålera? Det finns inget stängsel där, bara en väg runt, och en bit i från finns mitt dike...

Ett dike, som jag har försökt få Lantmäteriet att rita in i kartorna, men icket - de vägrar! Trots att de har markerat andra av mina "torra" diken som Natura 2000 vatten på andra sidan... märkligt?!

https://www.lantmateriet.se/sv/Om-Lantmateriet/Kontakta-oss/Fel-i-karta/

Hur som helst, det som syns på bild är rinnande klart grundvatten, som kommer från bassängmyren, mellan torvlager och rullsten på ytan, men det skulle vara bra om "någon" åkte dit och tog ett vattenprov, med tanke på det konstiga algliknande bottenlivet... och oljespegeln i iskanten!

Polischefer anmälda för brott!

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Fri, November 23, 2018 09:40:27

Undrar hur länge det dröjer innan den rubriken kommer i pressen?

Hm, läser om den kvinnliga chefen som inte ingår i kollektivet så att säga, och hur hon försvarar sig mot påhoppen i media, här i NSD igår.

https://www.nsd.se/nyheter/motattacken-finns-ingen-sanning-i-anmalan-nm4968568.aspx

Igår, när Konung Karl Gustaf också var till Kiruna, för att inviga Kristallen, det nya stadshuset ... Hm, hm hoppas verkligen att hon var där bland de inbjudna och kunde säga det direkt till honom, att "Se för Guds skull till att Kungens pojkar slutar bråka!".

https://www.youtube.com/watch?v=hC3EszN3Uuo

Till hennes försvar kan jag ju meddela att polisens system är sådant, att det är den chef, var den som klagar är fast placerad, som får den gjorda anmälan i sin hand "som första person" genom ett s k "automatiskt e-postmeddelande" om att handlägga det, även om det skulle handla om chefen själv - ja, ett datasystem kan ju som sagt inte läsa själv...

Det är systemet som ska angripas till att börja med!

Att bli kränkt av chefen - den nya sjukdomen?

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Tue, November 20, 2018 20:06:49

Läs om Norrbottens polischef Håkan, som i TV:s Nordnytt i kväll kl 18.30 menade på att det är ett objektivt sätt för chefer att utreda sig själv och få anklagelserna mot sig nedlagda med en riktad beställning till Företagshälsovården (läs Avonova).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/polischefen-fornekar-anklagelserna

Det var väl en bra sammanfattning, min rubrik?

Men, det är ju tur att poliser inom facket och skyddet i kan räkna i alla fall, vilket kan ha varit avgörande för att det rättsvidriga systemet inom den organisatoriska arbetsmiljön till slut avslöjades!

Men, hur är det med hönan och ägget?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/polischefer-utredde-sig-sjalva?fbclid=IwAR1oTVznzCxRwLxe5AqKdVc45O7RKf4mAp8KywKNpJOw0v7mES3vLg6GjtE

Ingen skada, ingen kränkning?

Så kan man också tolka innehållet i fackets kritik.

Men, vissa fall kan man anmäla hit, DO, i stället för att hamna hos Försäkringskassan

http://www.do.se/att-anmala/


"Klimakteriegris avskedad"

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Thu, November 15, 2018 18:17:32

Nöff nöff - undrar hur många som hann få en skvätt lustvätska i brallan av artikeln?

Nej, jag tror inte på några rubriker, utan tänker som så, att smutskastningen bara har hittat sig en annan väg, och får jag välja, tar jag hellre publicitet än ett litet rum med egen toalett.

Nå, men är det enbart gruvan, eller finns det något annat som ger mig anledning att tro att Ö:et har tappat grenen och blivit ett berg i stället?!

Hm, på samma sätt som jag är första kusin med Pajalas Kommunalråd Anna från Vänstern, är polischefen i området första kusin med Norrbotten(s) Regionråd Anders... även om vi aldrig pratar politik.

Hm, hm, synd att jag aldrig träffat den mannen, för då hade jag lätt kunnat göra en bättre analys av läget!

Nu får jag nöja mig med att ana att det nalkas nyval, och att Anna kommer att bli ett hot om S-rösterna från Norrbotten till Riksdagen? Samtidigt som Herr Sundström har svårt att föra vallokomotivet gruvan framåt om det kommer opassande yttranden till domstolen innan den 27 november? Varför skulle han annars ha tappat humöret där ute på myren?

Hur som helst, så tror jag att Löwen bara ska vinna tid till egen mobilisering och eliminering av valkonkurrenter, genom att förorda talmannen att ge Lööf sondering i den blåögda terrängen.

Hur jag kommer att rösta? Inte på samma som sist.Ursäkta dröjsmålet!

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Thu, November 08, 2018 18:25:51

Kvällstrött, och sedan har det hänt först lycka och sedan stor sorg i min omgivning, varför min lilla övning har fått vänta på sin publicering.

Ja, och eftersom jag "uppfann" rörelsen i tjänstepausen, så kände jag att Polisen måste få ta äran av den, som en "låsningsöppning".

Ni ligger alltså på rygg, med benen uppdragna och svanken i golvet, på ett mjukhårt underlag, t ex en s k ståmatta för kontor som jag har. Där för ni handflatorna mot varandra som Sankta Lucia, och börjar röra armarna låsta så, som en regnbåge över ansiktet ner i golvet, sakta fram och tillbaka, och armbågarna ska vara riktade mot tårna tills de tar stopp i bröstet eller magen.

Första gången rasslade det bara till i kotorna, och knutor knådades längs skuldran, vilket var himla befriande - och efteråt kändes som att jag hade växt flera centimeter i bröstet!

Nacken blev också smidig, och nu känner jag mig som innan jag flög av den skenande travhästen på 90-talet... slog det mig.

(obs! ni gör rörelsen på egen risk, och får räkna med att det ömmar lite mellan kotorna efteråt)Sexig snö!

Januari-December 2018Posted by mona kumpula Thu, November 01, 2018 19:39:37

Regnet som kom på snötäcket har klätt moder jord i en vit kort kort lackkjol... fint, men attans så halkigt det var!

Nu ska jag göra som så, att jag tar en paus, och skriver mer i kväll, om jag orkar. Jo, det ska jag, för jag har uppfunnit en jätte bra rörelse!

Next »